(1) The First World Tsunami Awareness Day will be observed on

A) 15 Oct

B) 25 Oct

C) 31 Oct

D) 05 Nov

(2) Ramesh Pokhriyal Nishank has been conferred with a prestigious award by the Ugandan government for promoting human values through his literature. He was former CM of which state?

A) Uttarakhand

B) Manipur

C) Sikkim

D) Odisha

(3) Which institute researchers from Kolkata had used human hair to produce cost-effective, metal-free cathodes for use in solar cells?


B) IIT Kharagpur

C) Vidyasagar University


(4) Who has been appointed as a Whole-Time Member of markets regulator SEBI by the Union Government?

A) Urjit Patel

B) G Mahalingam

C) R S Sodhi

D) Manish Mehta

(5) The National Seismic Programme (NSP) has been launched in which state of India?

A) Arunachal Pradesh

B) Sikkim

C) Assam

D) Odisha

(6) Which University along with FieldFresh Foods, a joint venture between Bharti Enterprises & Del Monte Pacific Limited have signed a MoU to carry out a corn productivity research programme?

A) Birsa Agricultural University

B) Jiwaji University

C) Punjab Agricultural University

D) Assam Agricultural University

(7) The first BRICS Trade Fair and Exhibition is being held in which city?

A) Jaipur

B) Ahmedabad

C) Chennai

D) New Delhi

(8) Dayanand Anant, who passed away recently, was a renowned

A) writer

B) singer

C) musician

D) scientist

(9) Which Indian off-spin bowler reclaimed the number one spot in Test rankings for bowlers?

A) Suresh Raina

B) Ajinkiya Rahane

C) Ravichandran Ashwin

D) Ravindra Jadeja

(10) Which of the following has become the first Indian lender to complete a banking transaction using Blockchain technology?

A) HDFC Bank


C) Axis Bank

D) Federal Bank


(1) D   (2) A   (3) A   (4) B   (5) D   (6) C   (7) D   (8) A   (9) C   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email