(1) Who has been chosen for the mascot of Swachh Bharat Abhiyan?

A) Parvati Bai

B) Dhuli Bai

C) Madan Kavar

D) Kunwar Bai

(2) Which state has became the second state in the country to achieve 100 percent electrification of households by report released by JM Financial?

A) Madhya Pradesh

B) Haryana

C) Andhra Pradesh

D) Telangana

(3) Who has to be conferred with Kumaon Literary Festival’s FON – Fellows of Natures South Asia Short Story Award in Nature writing in October 2016?

A) Arundhathi Roy

B) Jhumpha Lahiri

C) Amitav Ghosh

D) Meghna Pant

(4) Which company has agreed to acquire Mumbai based citrus pay for $130 million?

A) Paypal

B) PayU

C) Paytm

D) Visa

(5) Which Indian-origin scientist has won the 2016 Lemelson-MIT Prize?

A) Mandeep Kaur

B) Kirti Singh

C) Ramesh Raskar

D) Varsha Patil

(6) The book “His Bloody Project” has been authored by whom?

A) Paul Beatty

B) Graeme Macrae Burnet

C) Roger Brunyate

D) James Robertson

(7) Who has been chosen to receive the Britannia Humanitarian Award at the British Academy Britannia Awards in California?

A) Idris Elba

B) Richard Curtis

C) Don Cheadle

D) Ewan McGregor

(8) Spiritual leader Sri Sri Ravi Shankar has been bestowed with an Honorary Fellowship by an Indian students body in __________ for his contributions to world peace and culture recently.



C) Canada


(9) “Pratham” microsatellite has developed by which IIT institute, which will be launched by Indian Space Research Organization (ISRO)?

A) IIT Indore

B) IIT Madras

C) IIT Roorkee

D) IIT Bombay

(10) The book “Hot Milk” has been authored by whom?

A) Arundhati Roy

B) Nikunth Sharma

C) Aravind Adiga

D) Deborah Levy


(1) D   (2) C   (3) D   (4)  B   (5) C   (6) B   (7) D   (8) D   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email