(1) The World Standards Day is observed annually on

A) 11 Oct

B) 13 Oct

C) 14 Oct

D) 15 Oct

(2) King Bhumibol Adulyadej – the world’s longest-serving monarch – died recently aged 88. He was the King of

A) Philippines

B) Vietnam

C) Thailand

D) Cambodia

(3) On October 14 which country has given loans worth $24 billion to Bangladesh?

A) China

B) India

C) Japan


(4) The 2016 Women of India Festival has started in which of the following cities?

A) New Delhi

B) Jaipur

C) Gandhinagar

D) Allahabad

(5) In which city is the Shaurya Smarak, a war memorial located?

A) Mumbai

B) New Delhi

C) Kolkata

D) Bhopal

(6) Usain Bolt has confirmed that he is going to retire after the 2017 World Championships in London. He hails from

A) Kenya

B) Nigeria

C) Cambodia

D) Jamaica

(7) The International Cricket Council (ICC) has decided to organise the first ever ICC Women’s World T20 event in

A) 2017

B) 2018

C) 2019

D) 2020

(8) Which Institute researchers have developed a cost-effective, self powered UV photodetector that is used to store light in the form of energy devices such supercapacitor?

A) Indian Institute of Astrophysics, Bangalore

B) Indian Institute of Science, Bangalore

C) Indian Institutes of Technology, Kharagpur

D) Indian Institutes of Technology, Chennai

(9) Which editor has been declared as the Oldest working journalist in the country by The Mizoram government’s Information and Public Relations department and the Mizoram Journalists’ Association (MJA)?

A) Chandan Mithra

B) Bobby Ghosh

C) Lalbiakthanga Pachuau

D) Anup Kutty

(10) __________ is now officially a part of the International Cricket Council’s (ICC) powerful Finance and Commercial Affairs committee.

A) Rajeev Shukla

B) Anurag Thakur

C) Sandeep Patil

D) Sanjay Nirupam


(1) C   (2) C   (3) A   (4) A   (5) D   (6) D   (7) D   (8) B   (9) C   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email