(1) The International Democracy Day is observed on

A) 01 Sep

B) 12 Sep

C) 13 Sep

D) 15 Sep

(2) India will host the Annual Meetings of the African Development Bank (AfDB) Group in May 2017 in which of the following cities?

A) Ahmedabad

B) Jaipur

C) New Delhi

D) Mumbai

(3) India claimed how many medals to clinch the Second Position in the third edition of Track Asia Cup 2016 at the Indoor Cycling Velodrome at IG Sports Complex?

A) 15

B) 17

C) 18

D) 16

(4) What is the name of the space lab which was recently launched by China to establish a manned space station around 2022?

A) Sichuan 2

B) Shenzhou 5

C) Tainzhou-1

D) Tiangong-2

(5) Who among the following has been named the UN’s new Goodwill Ambassador for the Dignity of Survivors of Human Trafficking?

A) Sunita Narain

B) Amal Clooney

C) Nadia Murad

D) Angelina Jolie

(6) India has signed an MoU with which country to support livelihood of the fishing and farming communities in the latter country by providing them equipment worth USD 2 mn?

A) Myanmar

B) Bangladesh

C) Cambodia

D) Sri Lanka

(7) The Union Govt has banned agencies in possession of Aadhaar number to publish or post the information publicly. Aadhar number is issued by UIDAI in which letter ‘U’ denotes

A) Urban

B) Universal

C) Ubiquitous

D) Unique

(8) Vijaya Bank has bagged the second prize under Rajbhasha Kirti Puraskar (Region C) for the year 2015-16. The bank is headquartered at

A) Bengaluru

B) Chennai

C) Kolkata

D) Mumbai

(9) Which bank has received the award from Sameer Kochhar, Chairman of Skoch Group in Hyderabad?

A) Puduvai Bharathiyar Grama Bank

B) Pallavan Grama Bank

C) Karnataka Vikas Grameena Bank

D) Pandiyan Grama Bank

(10) Which of the following company has decided to merge loss-making Hinduja Foundries Ltd. (HFL) with itself?

A) Tata Motors

B) Bajaj Motors

C) Ashok Leyland

D) Hero Moto Corp


(1) D   (2) A   (3) D   (4) D   (5) C   (6) D   (7) D   (8) A   (9) C   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email