(1) Which date is observed as The World Food Day to heighten public awareness about the interconnection of agriculture, food security and world hunger?

A) October 14

B) October 15

C) October 17

D) October 16

(2) The 2nd Meeting of Heads of Export Credit Agencies of BRICS (BRICS ECAs) was held at which place?

A) Udaipur

B) Kolkata

C) Hyderabad

D) New Delhi

(3) Which of the following countries recently launched its longest manned space mission sending two astronauts to spend a month aboard Tiangong 2 space laboratory?

A) Russia

B) China

C) Japan

D) South Korea

(4) Recently which country has commisioned its largest, most expensive and technologically advanced destroyer ‘Zumwalt’ ?

A) Japan

B) Italy


D) Russia

(5) The Indian pharmaceutical major Cipla has signed a memorandum of agreement for the first biosimilars manufacturing facility to be set up at a cost of nearly USD 91 mn in

A) Brazil

B) South Africa

C) Russia

D) Kenya

(6) The first-ever BRICS-BIMSTEC Outreach Summit will be held in which state of India?

A) Goa

B) Uttar Pradesh

C) Maharashtra

D) Rajasthan

(7) The govt has formally granted a licence to which of the following oil companies to set up 3,500 petrol pumps in India?

A) BP Plc

B) Royal Dutch Shell

C) ExxonMobil

D) Kuwait Petroleum Corp

(8) The book “Half of What I Say” has been authored by whom?

A) Anamika Kumari

B) Suneetha Balakrishnan

C) Anil Menon

D) Kiran Doshi

(9) How much profit has Air India reported for the year 2015-16?

A) Rs. 129 crore

B) Rs. 45 crore

C) Rs. 105 crore

D) Rs. 200 crore

(10) Which Indian badminton player clinched the men’s single title in the summit clash of the $55,000 Grand Prix tournament in Taipei?

A) Jwala Gutta

B) Sourabh Varma

C) Paraupalli Kashyap

D) Aditya Joshi


(1) D   (2) D   (3) B   (4) C   (5) B   (6) A   (7) A   (8) C   (9) C   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email