(1) The International Day for the Eradication of Poverty is observed every year on

A) 11 Oct

B) 13 Oct

C) 15 Oct

D) 17 Oct

(2) Which of the following automakers in India launched ‘Circuit’ Series first electric bus made in India recently?

A) Tata Motors

B) Mahindra & Mahindra

C) Ashok Leyland

D) Eicher Motors

(3) Who among the following has been appointed as India’s next ambassador to the United Arab Emirates (UAE)?

A) Vijay Gokhale

B) Gautam Bambawale

C) Arun Kumar Singh

D) Navdeep Singh Suri

(4) Kigeli V, who died at the age of 80 in American exile recently, was the last king of

A) Somalia

B) Ethiopia

C) Rwanda

D) Uganda

(5) Sanjay Singh has been appointed Member Secretary, Law Commission. The tenure of Twenty-first Law Commission is till 31 Aug

A) 2017

B) 2018

C) 2019

D) 2020

(6) Charles Scharf resigned as the Chief Executive Officer of which of the following firms recently?

A) Master Card

B) Citi Bank

C) Visa Inc

D) Standard Chartered

(7) Michel Temer is the present President of which of the following countries?

A) South Africa

B) Brazil

C) Spain

D) Greece

(8) According to the data released by the RBI, India’s banking system reported total deposits of _________ for the first time ever in Sep 2016.

A) Rs 50 lakh cr

B) Rs 100 lakh cr

C) Rs 150 lakh cr

D) Rs 200 lakh cr

(9) Forint is the name of currency of which of the following countries? Indian Vice President Mohammad Hamid Ansari visited the country recently.

A) Denmark

B) Hungary

C) Sweden

D) Spain

(10) The BRICS Bank or the New Development Bank will ramp up lending to $2.5 billion in 2017. The present chairman of NDB is

A) DJ Pandian

B) Jin Liqun

C) KV Kamath

D) Aditya Puri


(1) D   (2) C   (3) D   (4) C   (5) B   (6) C   (7) B   (8) B   (9) B   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email