(1) “Joint Sea-2016” the joint naval exercise has been conducted between which of the following countries?

A) India and Russia

B) India and China

C) China and Russia

D) India and United States

(2) Indian Foreign Services officer Monika Kapil Mohta was appointed as the next envoy of India to which country?

A) Norway

B) Sweden

C) France

D) Libya

(3) World’s largest permanent Shiplift designed by which engineers and began its trial on September 18th, 2016?

A) German and China

B) German and Japan

C) German and India

D) German and United States

(4) The book “Democrats and Dissenters” has been authored by whom?

A) Upamanyu Chatterjee

B) Ramchandra Guha

C) Vikram Seth

D) Amish Tripathi

(5) NASA’s Cassini spacecraft is set to make final, closest observations of which of the following planets starting 30 Nov?

A) Saturn

B) Jupiter

C) Mercury

D) Venus

(6) Motherson Sumi has raised money through issuance of QIP. Here, the term QIP stands for

A) Quick Institutional Placement

B) Qualified Institutional Placement

C) Qualified International Placement

D) Quick International Placement

(7) Who will be India’s flag bearer at the 2016 Rio Paralympics closing ceremony?

A) Varun Singh Bhati

B) Deepa Malik

C) Thangavelu Mariyappan

D) Devendra Jhajharia

(8) Which award ceremony was recently held over two nights on September, 2016 in the recognition of Television Arts and Sciences at Los Angeles?

A) 68th Bafta TV awards 2016

B) 68th British Academy Television Awards

C) 68th National Television Awards

D) 68th Emmy Awards

(9) Pulitzer Prize winning playwright has passed away in New York at the age of 88 years. Who is he?

A) Edward Albel

B) Jerward Aber

C) Edward Albee

D) Johnshon Mare

(10) Subhankar Pramanick is associated with which sports?

A) Wushu

B) Boxing

C) Swimming

D) Shooting


(1) C   (2) B   (3) A   (4) B   (5) A   (6) B   (7) C   (8) D   (9) C   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email