(1) Which Indian off – spin bowler has continued to top position in the bowler’s list with 900 points?

A) Umesh Yadav

B) Axar Patel

C) Bhuvneshwar Kumar

D) Ravichandran Ashwin

(2) The World Toilet Day is observed every year on

A) 13 Nov

B) 14 Nov

C) 16 Nov

D) 19 Nov

(3) ________ has been awarded “Digital Innovator of the Year” in the Ecosystem Excellence category at GE’s Minds + Machines event.


B) Wipro

C) Infosys

D) Tech Mahindra

(4) The book “A Season of Ghosts” has been authored by whom?

A) Amrish Tripathi

B) Chetan Anand

C) Ruskin Bond

D) Milan Ganguly

(5) Where is the headquarters of the Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO)?

A) Bangaluru

B) Chennai

C) New Delhi

D) Pune Show Answer

(6) The National Institute of Sowa Rigpa will be established in which state?

A] Himachal Pradesh

B) Jammu & Kashmir

C) Sikkim

D) Uttarakhand

(7) Indian Cricketer Sachin Tendulkar inaugurated projects worth Rs 6 cr at his adopted village of Puttamrajuvari Kandriga recently in the state of

A) Maharashtra

B) Tamil Nadu

C) Kerala

D) Andhra Pradesh

(8) Dharambir Singh, who has been slapped an eight-year ban by the National Anti-Doping Agency, is a(n)

A) wrestler

B) boxer

C) pole vault player

D) sprinter

(9) The 2016 Global Citizen India festival has started in which city?

A) New Delhi

B) Mumbai

C) Chennai

D) Lucknow

(10) Ranji Trophy is associated with which of the following games?

A) Hockey

B) Cricket

C) Football

D) Tennis


(1) D (2) D (3) A (4) C (5) C (6) B (7) D (8) D (9) B (10) B



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email