(1) Junaid Ahmad has become the World Bank’s Country Director for India, replacing Onno Ruhl. He hails from

A) Pakistan

B) Afghanistan

C) Bangladesh

D) Iran

(2) The flagship rural housing scheme Indira Awas Yojana (IAY) has been restructured and renamed as

A) Kisan Awas Yojana

B) Atal Awas Yojana

C) Gramin Awas Yojana

D) Pradhan Mantri Awas Yojana

(3) The Asian Development Bank (ADB) has approved a $ 631-mn loan to develop the proposed Vishakhapatnam-Chennai industrial corridor. The ADB is headquartered at

A) Shanghai

B) Bangkok

C) Hanoi

D) Manila

(4) Which e-commerce company currently had 100 million registered users to become the first company to reach this milestone?

A) Amazon

B) Flipkart

C) Shopclues

D) Snapdeal

(5) In which place, The incredible India Tourism Investors Summit 2016 was held?

A) Chennai

B) New Delhi

C) Bangalore

D) Mumbai

(6) According to the list of new smart cities, which of the following cities from the UP are on the list of 27 new smart cities announced by the Urban Development Ministry?

A) Lucknow, Moradabad and Banaras

B) Varanasi, Lucknow and Kanpur

C) Varanasi, Agra and Kanpur

D) Kanpur, Jhansi and Agra

(7) _________ will be honoured with the annual ‘LalitArpan Samman’ this year.

A) Shubha Mudgal

B) P Susheela

C) Anuradha Paudwal

D) Asha Bhosle

(8) Academy Award Winning filmmaker has passed away at the age of 71 in United Nature due to natural causes. Who is he?

A) Curtis Hanson

B) Boson Houstan

C) Cavin Boustan

D) David Houstan

(9) Who is the captain of the Indian Kabaddi Team?

A) Jasvir Singh

B) Deepak Hooda

C) Ajay Thakur

D) Anup Kumar

(10) Which player had received Test mace by International Cricket Council at Gaddafi Stadium in Lahore?

A) Misbahul Haq

B) Sahid Afridi

C) Umar Akmal

D) Shoaib Malik


(1) C   (2) D   (3) D   (4) B   (5) B   (6) C   (7) A   (8) A   (9) D   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email