(1) What is India’s rank in Climate Change Performance Index (CCPI) 2017 by Germanwatch and Climate Action Network Europe Publication?

A) 55

B) 60

C) 20

D) 36

(2) Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav on November 21, 2016 inaugurated India’s longest expressway between which two Indian cities?

A) Agra – Varanasi

B) Agra- Lucknow

C) Varanasi – Noida

D) Noida – Lucknow

(3) Manipur CM Okram inaugurated the 1ival 2016’ in Manipur. What is the theme of the festival?0-day-festival ‘Sangai Fest

A) Fascinating Manipur

B) Journey Manipur

C) Magnificent manipur

D) Destination Manipur

(4) The world’s first Bollywood-themed park opened recently in

A) New York

B) London

C) Doha

D) Dubai

(5) What is the theme of 2016 United Nations’(UN) Universal Children’s day?

A) Teach Respect

B) A World Fit for Children

C) Stop violence against children

D) Innovate for Children

(6) Which of the following Indian firms was named “Top Companies to Work For in Asia” at the third annual Asia Corporate Excellence and Sustainability Awards (ACES)?

A) RIL

B) Vedanta Limited

C) TCS

D) Mahindra & Mahindra

(7) All banks have now moved to a new lending rate regime—the marginal cost of funds-based lending rate (MCLR) starting

A) 1 Apr 2015

B) 1 Jun 2015

C) 1 Sep 2015

D) 1 Apr 2016

(8) Which country has launched the world’s longest super-secure quantum communication line?

A) New Zealand

B) China

C) Japan

D) South Korea

(9) Which famous personality has been conferred the 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?

A) Hari Prasad Chourasia

B) Kishori Amonkar

C) Birju Maharaj

D) Mayadhar Raut

(10) The Surrogacy (Regulation) Bill, 2016 was passed in Lok Sabha on November 21, 2016 by Health Minister of India.Who is the present Health Minister of India?

A) J P Nadda

B) Kalraj Mishra

C) Nitin Jairam Gadkari

D) Dr. Harsh Vardhan

Answers:-

(1) C   (2) B   (3) D   (4) D   (5) C   (6) B   (7) D   (8) B   (9) A   (10) A

 

 

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email