(1) Which date is observed as Police Commemoration Day every year to honors the memory of Indian police personnel killed by Chinese soldiers in 1959?

A) October 19

B) October 20

C) October 22

D) October 21

(2) What is the name of Regional Connectivity Scheme has been launched by the Civil Aviation Ministry?





(3) The telecom regulator TRAI has asked the Department of Telecom to impose a penalty of nearly Rs 3,000 cr on _______ for failing to provide adequate interconnection to Reliance Jio.

A) Idea Cellular

B) Vodafone

C) Airtel

D) All the above

(4) What is the name of eighteenth Indian Coast Guard Ship in the series of twenty Fast Patrol Vessels, which is designed and built by Cochin Shipyard Limited?

A) Aryaman

B) Athiyaman

C) Akash

D) Akilesh

(5) What is the name of wolf has been chosen as the official mascot of the upcoming FIFA football World Cup which will be held in Russia in 2018?

A) Yuvivaka

B) Zabivaka

C) Casavika

D) Yobinaka

(6) Who is the Minister of State (Independent charge) for Culture and Tourism chaired the “First Meeting of the Re-constituted Central Advisory Board on Culture (CABC)?

A) Dr. Uma Shankar

B) Dr. Akash Ajay

C) Dr. Mahesh Sharma

D) Dr. Vijay Kumar

(7) National Bank for Agriculture & Rural Development (Nabard) has sanctioned a loan of Rs. 19702 crore to to National Water Development Agency (NWDA) for how many irrigation projects?

A) 21

B) 37

C) 49

D) 50

(8) Which of the following dam was chosen for the World Bank’s Award of Excellence for best utilisation of funds for renovation to enhance the strength of the dam ?

A) Bhakra Nangal Dam

B) Kishau Dam

C) Almatti Dam

D) Nathpa Dam

(9) The 2016 FIFA U-17 Women’s World cup has been won by which country?

A) Venezuela

B) Japan

C) Spain

D) North Korea

(10) Which wildlife sanctuary has seen with Smooth coated otter for the first time in the mangrove forest?

A) Krishna Wildlife Sanctuary, Andhra Pradesh

B) Bhadra Wildlife Sanctuary, Karnataka

C) Chinnar Wildlife Sanctuary, Kerala

D) Shoolpaneshwar Wildlife Sanctuary, Gujarat


(1) D   (2) B   (3) D   (4) A   (5) B   (6) C   (7) D   (8) C   (9) D   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email