(1) India signed ‘Joint Declaration’ for the implementation of Automatic Exchange of Information (AEOI) with which country on 22 November 2016?

A) Singapore

B) Switzerland

C) Sweden

D) Spain

(2) Two SEBI officials Parmod Kumar Nagpal and Amarjeet Singh have been elected as chairperson of International Organisation of Securities Commissions (IOSCO). The headquarter of IOSCO is located at?

A) Washington DC, US

B) Madrid, Spain

C) Montreal, Canada

D) Geneva, Switzerland

 (3)Ram Naresh Yadav passed away on November 22, 2016 at the age of 90. He was a former Chief Minister of which state?

A) Madhya Pradesh

B) Bihar

C) Uttar Pradesh

D) Chhattisgarh

(4) The Union Govt has appointed who among the following as the new Executive Chairman of the National Legal Services Authority (NALSA)?

A) Anil R Dave

B) Jagdish Singh Khehar

C) Ranjan Gogoi

D) Jasti Chelameswar

 (5)Which of the following space agencies has successfully launched highly advanced geostationary weather satellite Geostationary Operational Environmental Satellite-R (GOES-R)?



C) European Space Agency


(6) Which Indian golfer has won 2016 BANK BRI-JCB Indonesia Open?

A) Anirban Lahiri

B) Gaganjeet Bhullar

C) Jyoti Randhawa

D) Jeev Milkha Singh

(7)_____ Public Sector banks paid a total dividend of Rs 1,444.6 crore to the central government in 2015-16 of which highest dividend was paid by_______ bank?

A) 16, State Bank of India

B) 6, Union Bank of India

C) 16, Union Bank of India

D) 6, State Bank of India

(8) Name the new president of FICCI who will take charge from Harshavardhan Neotia in December 2016?

A) Harshavardhan Neotia

B) Pankaj R Patel

C) Harsh Pati Singhania

D) Sidharth Birla

 (9) Which Internet company has acquired home rental start-up Grabhouse in an all-stock deal?

A) Blogmint

B) Directi

C) Quikr

D) Finmo

(10) IRCTC (Indian Railway Catering & Tourism Corporation) has signed an agreement with which mobile payment company to help people in making faster and easier reservation of tickets?

A) MobiKwik

B) PayTM

C) Google wallet

D) Freecharge

(1) B   (2) B   (3) A   (4) B   (5) D   (6) B   (7) D   (8) B   (9) C   (10) D



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email