(1) Which of the following countries has signed a peace agreement with one of the country’s largest militant groups Hezb-e-Islami led by Gulbuddin Hekmatyar?

A) Nigeria

B) Iraq

C) Afghanistan

D) Syria

(2) The first-ever childhood cancer awareness exhibition will be held at which city of India?

A) Jaipur

B) Agra

C) Indore

D) Gandhinagar

(3) How much amount has been allotted by the Tamil Nadu government for Thaaliku Thangam scheme under marriage assistance programme?

A) Rs. 289 crore

B) Rs. 204 crore

C) Rs. 323 crore

D) Rs. 333 crore

(4) White Helmets which has won the Right Livelihood Award is the Civil defense organization of which country?

A) Finaland

B) Estonia

C) Iran

D) Syria

(5) Navtej Sarna was appointed by the govt as the new ambassador of India to which of the following countries?


B) China

C) Japan


(6) Who is the director of the film Visaranai, that has been chosen India’s official entry for Best Foreign Language film at the 89th Academy Awards to be held in 2017?

A) Vetrimaran

B) Dhanush

C) Dinesh Ravi

D) Kamal Hasan

(7) Which of the following has been appointed as members of the Monetary Policy Committee (MPC) of the Reserve Bank of India (RBI)?

A) Ravindra Dholakia

B) Pami Dua

C) Chetan Ghate

D) All of the above

(8) Which bank announced that it had entered into agreements with private insurers Cigna TTK and Reliance General Insurance to provide health and general insurance services to its customers?

A) Tamilnadu Merchantile Bank

B) Bank of Baroda

C) Maharashtra Bank

D) Andhra Bank

(9) The 20th Edition of India International Seafood Show (IISS-2016) was organised by the Marine Products Export Development Authority (MPEDA) recently in

A) Visakhapatnam

B) Kandla

C) Kochi

D) Chennai

(10) Who of the following Indians have been selected for the 2016 Clark R. Bavin Wildlife Law Enforcement Awards?

A) Madhav Jain and Murli Karthik

B) Prakash Sarja and Vijay Kumar

C) M Balasubramany and Nagesh Sarkar

D) Sanjay Dutta and Ritesh Sarothiya


(1) C   (2) B   (3) B   (4) D   (5) D   (6) A   (7) D   (8) D   (9) A   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email