(1) United Nations Security Council’s condemn failed and …….. conducted three ballistic missile tests recently.

A) South Korea

B) China

C) Thailand

D) North Korea

(2) Which statement is incorrect related to toxic gas leakage at Bangladesh fertilizer unit?

A) Bangladesh Chemical Industries Corporation (BCIC), which runs the fertilizer unit

B) DPA leaked from the DAP Fertilizer Company Limited on the bank of Karnaphuli river

C) Toxic gas leaked from a fertilizer unit in Bangladesh’s port city of Chittagong

D) DPA is one of a series of water-insoluble ammonium phosphate salts

(3) What is the rank of India which is positioned among Wealthiest Nations in the World report by Johannesburg-based The New World Wealth?

A) 18th

B) 8th

C) 7th

D) 17th

(4) “Yongzin” the Tibetan-language search engine has been launched by which country?

A) Japan

B) China

C) Singapore

D) Thailand

(5) Which country’s unmanned submersible on August 23 dived to a depth of 10,767 metres in the Mariana Trench in the West Pacific?

A) China

B) South Korea


D) Mexico

(6) How many Indian-American women have been selected for the prestigious White House Fellow programme?

A) Seven

B) Five

C) Four

D) Two

(7) The DIPP is all set to launch a nation-wide awareness campaign on Intellectual Property Rights (IPR). The term DIPP stands for

A) Department of Internal Policy and Priorities

B) Department of International Policy and Promotion

C) Department of Intervention Policy and Promotion

D) Department of Industrial Policy and Promotion

(8) In which train route, Indian Railways Minister Suresh Prabhu and Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu commissioned a new railway line?

A) Kaakinaada and Nellore

B) Nandyala and Yerraguntla

C) Rayalseema and Cuddapah

D) Rajamundry and Nellore

(9) What is the name of the channel has launched by the Indian President Pranab Mukherjee at Raj Bhawan in Kolkata?

A) Kisan Maitree

B) Dhoordharshan Maitree

C) Akashvani Maitree

D) BharatMatha Maitree

(10) Who has been conferred as the brand ambassador of the Beti Bachao, Beti Padhao campaign in the Haryana state by Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar?

A) Sakshi Malik

B) P.V. Sindhu

C) Jitu Rai

D) Dipa Karmakar


(1) C   (2) D   (3) C   (4) B   (5) A   (6) D   (7) D   (8) B   (9) C   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email