(1) India’s first startup magazine “Cofounder” has been launched by whom?

A) Adhish Verma and Arunraj Rajendran

B) Kirti Gaur and Mukund Dheer

C) Deepak Singhvi and Shubh Roy

D) Varhsa Sharma and Poorti Juneja

(2) Name the doctors who have been selected for the prestigious Dr BC Roy Award for excellence in the field of medicine.

A) Randeep Guleria

B) DS Rana

C) Arvind Kumar

D) All of the above

(3) What is the India’s rank in female literacy as per International Commission on Financing Global Education Opportunity?

A) 51st

B) 45th

C) 38th

D) 23rd

(4) Which country has warned India against breaching Indus Water Treaty which was announced by Foreign Office spokesperson Nafees Zakaria?

A) Bangladesh

B) Saudi Arabia

C) Pakistan

D) Afghanistan

(5) The President Pranab Mukherjee recently inaugurated the Sardar Patel Heart Institute recently at

A) Bengaluru, Karnataka

B) Kandla, Gujarat

C) Udaipur, Rajasthan

D) Ankleshwar, Gujarat

(6) The Indian Immunologicals Limited (IIL) has launched CYSVAX, world’s first vaccine to fight against Taenia solium Tapeworms in

A) pigs

B) dogs

C) cats

D) cows

(7) The Financial Action Task Force (FATF) and the G20 Anti-Corruption Working Group (ACWG) held a 6th joint Experts Meeting on Corruption in which country?

A) Ottawa, Canada

B) New Delhi, India

C) Paris, France

D) Geneva, Switzerland

(8) What is the name of classical danseuse and Marathi actress passed away at an age of 44 in Pune?

A) Ashwini

B) Akashini

C) Meenakshi

D) Monal

(9) How many companies have been barred by the Securities and Exchange Board of India (Sebi) from accessing the capital market?

A) 9

B) 8

C) 7

D) 4

(10) Who won the 2016 United States Grand Prix?

A) Lewis Hamilton

B) Sebastian Vettel

C) Nico Rosberg

D) Daniel Ricciardo


(1) A   (2) D   (3) C   (4) C   (5) D   (6) A   (7) C   (8) A   (9) B   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email