(1) What is the name of 8th edition of India-Russia Joint Military Exercise Begun in Vladivostok, Russia?

A) Bharat-2016

B) Chandra-2016

C) India-2016

D) Indra-2016

(2) With which country India cleared the deal for buying 36 Rafale fighter jets in flyaway condition at a cost of €7.878 billion?

A) Russia


C) France

D) Israel

(3) The Central government will launch will soon launch Mission Parivar Vikas in how many states for improved family planning services?

A) 8

B) 7

C) 9

D) 5

(4) The book ‘Citizen and Society’ was released by the President Pranab Mukherjee in the presence of PM Narendra Modi recently. The book is authored by

A) Hamid Ansari

B) Pratibha Patil

C) Sumitra Mahajan

D) Manmohan Singh

(5) Reoti Saran Sharma, who passed away recently, was related to which field?

A) Politics

B) Literature

C) Sports

D) Science

(6) Pandit Deendayal Upadhyay was the famous leader of which party?

A) Indian National Congress

B) Communist Party of India

C) Nationalist Congress Party

D) Bharatiya Jana Sangh

(7) Which of the following Indian cities has/have made to the list of top 100 cities in the sixth annual Mastercard Global Destinations Cities Index?

A) Mumbai

B) Chennai

C) Pune

D) All of these

(8) The Department of Investment and Public Asset Management has appointed __________ as the asset management company for the creation and launch of a new Exchange Traded Fund (ETF).

A) Canara Robeco AMC

B) ICICI Prudential AMC


D) BNP Paribas AMC

(9) The French Development Agency (AFD) recently signed MoUs with which of the following Indian cities related to Smart City Project?

A) Hyderabad

B) Bengaluru

C) Chennai

D) Chandigarh

(10) The government has a proposal to extend the deadline for implementing the Ujjwal Discom Assurance Yojana (UDAY) to _____.

A) 2017

B) 2021

C) 2020

D) 2018


(1) D   (2) C   (3) B   (4) A   (5) B   (6) D   (7) D   (8) B   (9) D   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email