(1) The world’s first self-driving taxi service has been launched in which of the following countries?

A) Japan

B) Singapore

C) Malaysia

D) China

(2) Which Country has signed peace deal with Leftist FARC rebels to end a war killing tens of thousands and displacing millions?

A) Nigeria

B) Syria

C) Colombia

D) Mongolia

(3) The Centre has given its green signal for investments worth around _________ in new highways and railway lines across the country to boost economic growth.

A) Rs 27,000 cr

B) Rs 35,000 cr

C) Rs 52,000 cr

D) Rs 77,000 cr

(4) The south India’s first Children’s Court was inaugurated recently in which of the following cities?

A) Chennai

B) Bengaluru

C) Kochi

D) Hyderabad

(5) Who has won the first IEI-IEEE Award for Engineering Excellence-2015?

A) A S Kiran Kumar

B) G Satheesh Reddy

C) K K Radhakrishnan

D) Avinash Chander

(6) Dr. A.R. Kidwai, who recently passed away, was related to which field?

A) Politics

B) Journalism

C) Photography

D) Painting

(7) The Forbes has released the sixth annual list of The World’s Most Innovative Companies 2016 which is topped by

A) Tata Consultancy Services

B) Hindustan Unilever

C) Salesforce

D) Tesla Motors

(8) The Cabinet recently approved a revised Double Tax Avoidance Agreement (DTAA) between India and Cyprus. What is the currency of Cyprus?

A) Euro

B) Kyat

C) Krona

D) Pound

(9) Union Government has approved of the signing of Memorandum of Understanding between India and ________________ to establish cooperation in Grassroots Innovation?

A) Myanmar

B) Cyprus

C) Fiji

D) South Africa

(10) What is the name of online library for persons with visual disabilities was launched by Ravi Shankar Prasad?

A) Meri Pustakalaya

B) Kitaab Pustakalaya

C) Sugamya Pustakalaya

D) Janakari Pustakalaya


(1) B   (2) C   (3) A   (4) D   (5) B   (6) A   (7) D   (8) A   (9) D   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email