(1) The 2016 International Tourism Mart has started in which state of India?

A) Arunachal Pradesh

B) Manipur

C) Tripura

D) West Bengal

(2)Name the 4th data satellite launched by China on 22 November 2016 on the Long March-3C carrier rocket from the Xichang Satellite Launch Centre in southwest Sichuan province ?

A) Ziyuan III-04


C) Tianlian I-04

D) Tianhui 1D

 (3)Which of the following firms has rolled out a pilot of its banking services in Rajasthan, the first payments bank of the country?

A) Aditya Birla Nuvo

B) National Securities Depository

C) Bharti Airtel

D) Tech Mahindra

(4) The book “How to Steal a Ghost@Manipal” has been authored by whom?

A) Shweta Taneja

B) Aditya Sudharsan

C) Sudha Murthy

D) Amrish Tripathi

 (5)Which committee was constituted by Union Government on Yoga Education in Universities?

A) M M Lal committee

B) Dwarakanath Bhavan Committee

C) Suresh Lal Barnawal committee

D) H R Nagendra committee

 (6) Who has been chosen as US Ambassador to the UN?

A) Tulsi Gabbard

B) Ishwar Puri

C) Sheena Iyengar

D) Nikki Haley

 (7)Which state’s chief minister launched the ‘Smart Water Distribution Monitoring’ web interface?

A) Andhra Pradesh

B) Maharashtra

C) Karnataka

D) Goa

(8) Recently Zee group has agreed to buy 100 % stake in general entertainment TV unit, which is owned by-

A) Mukesh Ambani

B) Aditya Birla

C) Rajat Sharma

D) Anil Ambani

(9)How many banks have joined NPCI’s Unified Payments Interface (UPI) till date to allows national fund transfer between any two bank using a mobile phone?

A) 25

B) 30

C) 32

D) 35

 (10) Who is the chancellor of Nalanda University, who has cancelled the further extension of Gopa Sabharwal as its Vice Chancellor?

A) Sugata Bose

B) Amarya Sen

C) Arvind Panagariya

D) George Yeo


(1) B   (2) C   (3) C   (4) A   (5) D   (6) D   (7) A   (8) D   (9) B   (10) D

One Response to “24 November 2016 Current Affairs Quiz”

  • m.rajashekhar says:

    Thanks to this website. I will request you provide the same information as in Telugu.

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email