(1) What is the theme of the 2016 United Nations Day?

A) Freedom First

B) Goals for Peace

C) Strong UN: Better World

D) Freedom & Peace for humanity

(2) PM Narendra Modi recently launched a 1,500-km- long gas pipeline costing Rs 51,000 cr called “Urja Ganga” in the city of

A) Ahmedabad

B) Lucknow

C) Varanasi

D) Vadodara

(3) The Indo Tibetan Border Police (ITBP) raising day is celebrated on which day?

A) October 24

B) October 22

C) October 23

D) October 25

(4) Name the Bollywood actor who has been selected for the prestigious Yash Bharti Samman 2016.

A) Amitabh Bacchan

B) Akshay Kumar

C) Aamir Khan

D) Naseeruddin Shah

(5) What has caused a spurt in the growth of CO2 in 2015?

A) Earthquake

B) Global Warming

C) Volcano

D) El Nino

(6) Cyrus Mistry was removed as the chairman of Tata Group. He has been replaced by who among the following as the interim chairman of the group?

A) Lord Kumar Bhattacharyya

B) Ronen Sen

C) Amit Chandra

D) Ratan Tata

(7) Bilal Nazki has been appointed as the chairperson of

A) Punjab Human Rights commission

B) Rajasthan Human Rights commission

C) J&K Human Rights commission

D) Madhya Pradesh Human Rights commission

(8) The World Polio Day is observed on which date?

A) October 23

B) October 24

C) October 25

D) October 26

(9) Who has been crowned as the Mr. Asia 2016?

A) Ryan Zhu

B) Senthil Kumaran

C) G. Balakrishna

D) Manjeet Thakran

(10) Who launched #Sandesh2Soldiers campaign to invite people to send letters and messages to the Indian armed forces?

A) Pranab Mukherjee

B) Narendra Modi

C) Manohar Parrikar

D) Venkiah Naidu


(1) A   (2) C   (3) A   (4) D   (5) D   (6) D   (7) C   (8) B   (9) C   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email