(1) Which country’s postal service will issue a Diwali postage stamp?

A) Indonesia

B) Malaysia


D) South Africa

(2) Name the Indian actress who has been named in the latest Forbes magazine list of world’s highest-paid female actors.

A) Kareena Kapoor

B) Aishwariya Rai

C) Deepika Padukone

D) Katrina Kaif

(3) According to Goldman Sachs, Indian economy is expected to clock _____ per cent growth in the current fiscal 2016-17.

A) 7.9 per cent

B) 7.8 per cent

C) 7.6 per cent

D) 7.5 per cent

(4) A person booking a train ticket through the IRCTC website will be able to opt for travel insurance cover of up to what amount for a premium of 92 paise only from 31 Aug?

A) Rs 1 lakh

B) Rs 2 lakh

C) Rs 5 lakh

D) Rs 10 lakh

(5) The GPS-enabled mobile app Aarogyasri Healthcare Trust bagged this year’s Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI)’s healthcare excellence award. The app belongs to

A) Andhra Pradesh

B) Telangana

C) Tamil Nadu

D) Rajasthan

(6) Who has been named as the UEFA’s Best Player in Europe for the Second Time after winning the Champions League and Euro 2016?

A) Lionel Messi

B) Cristiano Ronaldo

C) Antoine Greizmann

D) Gareth Bale

(7) Who submitted BCCI’s compliance report to the Supreme Court authorised Lodha Committee on August 25?

A) Vineet Motwani

B) Sanjay Patil

C) P. David

D) Ajay Shirke

(8) Scientists of which country studying earthquakes have detected a rare deep-Earth tremor, known as an S wave microseism, for the first time?


B) Japan

C) India

D) China

(9) Name the sportsperson who has been named as the Chairman of a five-member review committee to probe the shooters’ Rio Games debacle.

A) Gagan Narang

B) Gurpal Singh

C) Souren Choudhury

D) Abhinav Bindra

(10) Reserve Bank of India requested all banks to grant loans to which sector people upto Rs. 3 Lakh at 7% interest rate per annum?

A) Unorganised Farmers

B) Daily wages Workers

C) Entrepreneurs

D) Self Help Groups


(1) C   (2) C   (3) A   (4) D   (5) B   (6) B   (7) D   (8) B   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email