(1) A Supreme Court bench of judges on 25 November 2016 Banned the Sale of Crackers In New Delhi and NCR region to tackle the pollution level in the region. The bench was headed by?

A) A.R. Dave

B) T.S Thakur

C) Ranjan Gogoi

D) J.S. Khehar

(2) Which advanced monitoring system will be introduced by Indian Railways to collision avoidance?

A) Tri-Sutra

B) Tri-Netra

C) Tri-Call

D) Tri-Nest

 (3)I“Annapurna Rasoi Programme” will be started by which state government to provide quality meal to weaker section?

A) Rajasthan

B) Uttar Pradesh

C) Madhya Pradesh

D) Odisha

(4) Scientists from which country have developed 3D artificial lung model which will help in creating more accurate treatment method and drugs for the lung disease.


B) Czech Republic

C) Japan


 (5)Name the first women who has been appointed as the Director of Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration (LBSNAA) at Mussoorie?

A) Prajana Chowdhary

B) Upma Chowdhary

C) Anandi Ramalingam

D) Anandi Chowdhary

 (6) Which committee has been constituted to convert 100% Government – Citizen Transactions to the digital platform?

A) Piyush Goyal committee

B) Arun Jaitely committee

C) Kirti Parekh committee

D) Amitabh Kant committee

 (7)South Indian Bank launched ‘Near Field Communication’ (NFC) technology based contactless debit card on November 2, 2016. Where is the headquarter of South Indian Bank located?

A) Kerala

B) Tamil Nadu

C) Karnataka

D) Andhra Pradesh

 (8) Who is the director of the film, ‘Allama’?

A) George Mathen

B) Manoj Tyagi

C) Neelam Mansingh Chowdhry

D) T.S. Nagabharana

 (9)The Central government may impose curbs against which item to fight against black money?

A) Petrol

B) Kerosene

C) Gold

D) Electronic items

(10) P.M. Modi during his Punjab visit on 25 November 2016 on the 350th birth anniversary of Guru Gobind Singh laid the foundation stone of All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) at which of the following district of Punjab?

A) Amritsar

B) Ludhiana

C) Faridkot

D) Bhatinda



(1) B   (2) D   (3) A   (4) B   (5) B   (6) D   (7) A   (8) D   (9) C   (10) D



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email