(1) India ranked which position on the World Risk index is published by the UNU Institute for Environment and Human Security?

A) 76

B) 77

C) 78

D) 79

(2) Women and Child Development Minister (WCD) Maneka Sanjay Gandhi recently launched POCSO e-box in New Delhi. This is aimed at protecting _______ from sexual offenses.

A) women

B) children

C) transgender

D) lesbian

(3) Which of the following countries will host the 19th SAARC Summit on Nov 9 and 10 this year?

A) Pakistan

B) Bangladesh

C) Nepal

D) Afghanistan

(4) Maharashtra State Chief Minister has unveiled a detailed plan for the Mumbai-Nagpur Super Communication Expressway of how many Kilometers to connect 24 districts?

A) 506 Km

B) 606 Km

C) 706 Km

D) 806 Km

(5) Which book fair has kick started with 22nd edition to promote literacy and higher education among children and the youth?

A) Goa Book Fair

B) Agra Book Fair

C) Mumbai Book Fair

D) Delhi Book Fair

(6) Which automobile company has launched DiGiSENSE, a cloud based technology solution to track vehicle information in real time?

A) Mahindra

B) Tata

C) Maruti

D) Bajaj

(7) Who has been named as the next Head of Larsen & Toubro(L&T) by L&T’s current head AM Naik?

A) Chiman Singh Lodha

B) Shiv R. Jhawar

C) Punaram Nishad

D) SN Subrahmanyan

(8) Which division has won the overall team championship at the 82nd All India Railway Athletic Championship held at Tiruchirapalli ?

A) Western Railway

B) Southern Railway

C) Eastern Railway

D) Northern Railway

(9) Who has been chosen for the Sports Journalists Association of Mumbai’s (SJAM) Golden Jubilee Annual Awards 2016?

A) Latha Mangal

B) Lalitha Babu

C) Latha Babar

D) Lalita Babar

(10) PM Narendra Modi has announced to set up a task force to prepare an action plan for the next three Olympic Games. The next summer Olympic game in 2020 will be held in

A) China

B) South Korea

C) Greece

D) Japan


(1) B   (2) B   (3) A   (4) C   (5) D   (6) A   (7) D   (8) A   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email