(1) In which state is the Indo-US Joint Military Training Exercise, Yudh Abhyas – 2016 being conducted?

A) Uttarakhand

B) Rajasthan

C) Madhya Pradesh

D) Punjab

(2) Declaring that “blood and water cannot flow together,” Prime Minister Narendra Modi decided to abrogate Which treaty between India and Pakistan?

A) Indus Water Treaty

B) Cauveri Water Treaty

C) Brahmputra Water Treaty

D) Chenab Water Treaty

(3) Who has been appointed as the new Chairman and Managing Director of Bank of Maharashtra?

A) Rakesh Sethi

B) Sushil Muhnot

C) Chanda Kochhar

D) Ravindra Marathe

(4) India is set to ratify the Paris Climate pact on 2 Oct. If 55 countries ratify the pact, it will come into force by the year

A) 2017

B) 2018

C) 2019

D) 2020

(5) The Dhola-Sadiya bridge, the longest in Asia when completed, is set to open before next monsoon. The bridge will connect Assam with

A) Bhutan

B) Tripura

C) Arunachal Pradesh

D) Sikkim

(6) The book titled “Chain of Custody” has been authored by who among the following?

A) Amitav Ghosh

B) Aravind Adiga

C) Anita Nair

D) Radhika Nagrath

(7) On September 26 Railway Minister Suresh Prabhu inaugurated six major Railway projects in which state?

A) Uttar Pradesh

B) Maharashtra

C) Kerala

D) Punjab

(8) Who won the Bronze medal in kurash at the in the 5th Asian Beach Games?

A) Indrani Sharma

B) Kiran Ahluwalia

C) Sharda Sinha

D) Pinky Balhara

(9) Sathiyan Gnanasekaran is associated with which sports?

A) Tennis

B) Cricket

C) Chess

D) Badminton

(10) India’s 500th Test was concluded in which city?

A) Lucknow

B) Kanpur

C) Mumbai

D) Kolkata


(1) A   (2) A   (3) B   (4) D   (5) C   (6) C   (7) C   (8) D   (9) A   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email