(1) Which festival kicked off in the capital city of the Himalayan kingdom of Bhutan Thimbu on 26 August 2016?

A) Mountain Ranges Literary Festival 2016

B) Mount Everest Literary Festival 2016

C) Himalayan Echoes Literary Festival 2016

D) Mountain Echoes Literary Festival 2016

(2) In which city, Gujarat government is planning to set up India’s first textile university with an investment of about Rs 800 crore?

A) Vadodara

B) Rajkot

C) Surat

D) Ahmedabad

(3) Indian Space Research Organisation successfully tested __________ from Satish Dhawan Space Centre in Sriharikota in Andhra Pradesh.

A) Humanless Satellite

B) Reusable Satellite

C) Scramjet Engine

D) None of these

(4) Indian Foreign Service holder P Kumaran has been appointed as the next Ambassador of India to which Country?

A) Bahrain

B) Nigeria

C) Guyana

D) Qatar

(5) Murugappa Group owned Carborundum Universal announced the inauguration of its Research and Development Centre at its Industrial Ceramics division at which city in Tamilnadu?

A) Tiruppur

B) Coimbatore

C) Thiruvannamalai

D) Hosur

(6) What is the theme of the 2017 Pravasi Bharatiya Divas?

A) Engaging Diaspora – The Indian Growth Story

B) Redefined Engagement With Indian Diaspora

C) Apna Bharat Apna Gaurav: Connecting Across Generations

D) Connecting for a Shared Future: The Indian Diaspora, India and the Pacific

(7) MS Krishna Bhat, former Chairman of which of the following Bank, passed away at the age of 78 in Mangaluru recently?

A) Karnataka Bank Ltd

B) South Indian Bank

C) State Bank of India


(8) 15th edition of Europe’s biggest football extravaganza, Euro 2016 begins in which of the following place recently?

A) Berlin, Germany

B) Athens, Greece

C) London, England

D) Paris, France

(9) The women’s doubles title of the 2016 Connecticut Open was won by Sania Mirza recently with her new partner

A) Chuang Chia Jung

B) Kateryna Bondarenko

C) Monica Niculescu

D) Martina Hingis

(10) MS Dhoni set a world record recently when he captained India against New Zealand in a T20 match. This was _____ game under his captaincy across all three formats, the most by a player in history.

A) 315th

B) 321st

C) 325th

D) 328th


(1) D   (2) C   (3) C   (4) D   (5) D   (6) B   (7) A   (8) D   (9) C   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email