(1) What is the theme of the 2016 World Day for Audio Visual Heritage?

A) Teach & Protect Your Story

B) Archives at Risk: Protecting the World’s Identities

C) Making World Audio Visual Heritage

D) It’s your story – don’t lose it

(2) In which year will National Academic Depository(NAD) be established?

A) 2018

B) 2019

C) 2020

D) 2017

(3) On October 27 India approved a new Agreement on Trade, Commerce and Transit with which country?

A) Fiji

B) Argentina

C) Bhutan

D) Myanmmar

(4) The Central government has allowed which government agency to sell public sector undertakings (PSUs)?




D) NITI Aayog

(5) Which of the following personalities have been honoured with the 2016 Sakharov Prize for Freedom of Thought?

A) Jafar Panahi and Nasrin Sotoudeh

B) Raif Badawi and Malala Yousafzai

C) Nadia Murad and Lamiya Aji Basha

D) Hu Jia and Salih Mahmoud Osman

(6) India has approved a agreement with which country regarding transfer of sentenced persons?

A) Azerbaijan

B) Finland

C) Estonia

D) Lithuania

(7) _________ won the 2016 National Cadet Corp (NCC) National Games.

A) Delhi Directorate

B) Maharashtra Directorate

C) Punjab Directorate

D) Uttar Pradesh Directorate

(8) Which bank has signed a memorandum of understanding(MoU) with MMTC for the sale of these coins?

A) Bank of Baroda

B) TNSC Bank

C) UCO Bank

D) Andhra Bank

(9) Antartica’s which sea has been declared as world’s largest marine protected area?

A) Caspian Sea

B) Black Sea

C) Ross Sea

D) Dead Sea

(10) The RBI has permitted startups to raise external commercial borrowings (ECBs) of up to _________ in a financial year.

A) USD 1 mn

B) USD 3 mn

C) USD 5 mn

D) USD 10 mn


(1) D   (2) D   (3) C   (4) D   (5) C   (6) C   (7) C   (8) D   (9) C   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email