(1) Which country’s parliament has passed a landmark bill giving its small Hindu minority the right to register marriages?

A) Sri Lanka

B) Afghanistan

C) Pakistan

D) Malaysia

(2) Which country will not take part in 19th SAARC summit scheduled to be held in Islamabad in November?

A) Sri Lanka

B) Japan

C) China

D) India

(3) Who has been appointed by the US as the nation’s first ambassador to Cuba?

A) David Dunn

B) John Caulfield

C) Philip Bonsal

D) Jeffrey DeLaurentis

(4) Shimon Peres who passed away was a ____.

A) Politician

B) Sportsperson

C) Journalist

D) Writer

(5) The first meeting of the India-China High Level Dialogue on Counter-terrorism and Security has been in which city?

A) New Delhi

B) Shanghai

C) Beijing

D) Mumbai

(6) India’s got which place in Global Competitiveness Index 2016 ?

A) 37th

B) 21st

C) 45th

D) 39th

(7) What is the theme of 2016 World Tourism Day?

A) One billion tourists, one billion opportunities

B) Tourism and Community Development

C) Tourism for all – promoting universal accessibility

D) Tourism and Water: Protecting our Common Future

(8) India’s food services industry is expected to reach $77 billion by _____.

A) 2028

B) 2021

C) 2018

D) 2019

(9) The government had set up the BBB for the appointment of top executives in public sector banks. what does BBB stands for?

A) Bank Bureau Board

B) Bank Board Bureau

C) Bureau Bank Board

D) Bureau Board Bank

(10) The book “Driven: The Virat Kohli Story” has been authored by whom?

A) Anil Gupta

B) Maithili Rao

C) Ayaz Memon

D) Vijay Lokapally


(1) C   (2) D   (3) D   (4) A   (5) C   (6) D   (7) C   (8) B   (9) B   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email