(1)The Competition Commission of India (CCI) has approved the merger of Bharatiya Mahila Bank (BMB) with the SBI. The BMB is headquartered at

A) Mumbai

B) Kolkata

C) Chennai

D) New Delhi

(2)Which Indian-American women has been Nominated to the Administration of the Centers for Medicare and Medicaid Services of United States?

A) Nikki Haley

B) Pramila Jayapal

C) Dr. Seema Verma

D) Kshama Sawant

 (3)What was the gross increase in NPA for Public Sector Banks in India during the July- September 2016 quarter?

A) Rs. 80,000 Crore

B) Rs. 71,521 Crore

C) Rs. 77,777 Crore

D) Rs. 79,977 Crore

(4) On November 26, 2016, Bangladesh announced to honour ____ members of Indian Army who were martyred during the Bangladesh Liberation War.

A) 1896

B) 1688

C) 1668

D) 1686

 (5)Which financial services company has downgraded Flipkart’s value by 38%?

A) Goldman Sachs

B) Wells Fargo Securities

C) Morgan Stanley

D) Barclays

(6) In order to curb misuse of PMJDY accounts to convert black money into white money, the RBI has capped withdrawals from KYC accounts to-

A) 5000 per month

B) 10000 per month

C) 15000 per month

D) 20000 per month

(7)Who among the following has been appointed as the new Director-General of Military Operations (DGMO)?

A) Ranbir Singh

B) DS Hooda

C) Surinder Singh

D) AK Bhatt

(8)Who defeated world champion Pankaj Advani to win bronze in IBSF World Snooker Championship?

A) Stephen Hendry

B) John Higgins

C) Ronnie O’Sullivan

D) Steve Davis

(9)Union government lead by PM Narendra Modi has approved ___ proposals to set up new special economic zones (SEZs) for IT and biotechnology across Telangana, Haryana and Karnataka.

A) Eleven

B) Seven

C) Four

D) Six

 (10)The Supreme Court recently directed that cinema halls across the country must play which of the following before the screening of a film?

A) National anthem

B) National song

C) PM’s Man Ki Bat

D) Prayers of Mahatma Gandhi


(1) D   (2) C   (3) D   (4) C   (5) C   (6) B   (7) D   (8) D   (9) D   (10) A



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email