(1) Who is the newly elected Prime Minister of Spain?

A) Javier Arenas

B) Mariano Rajoy

C) Alfredo Perez

D) Maria Dolores

(2) Which ministry has launched Employees Online (EO) App?

A) Ministry of Human Resource Development

B) Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions

C) Ministry of Labour and Employment

D) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship

(3) India’s first ‘Design Yatra’ has started in which state?

A) Manipur

B) West Bengal

C) Kerala

D) Uttar Pradesh

(4) Which fast bowler and former captain of Indian women’s cricket team, has achieved the ICC number one bowler’s rank?

A) Soniya Dabir

B) Jhulan Goswami

C) Archana Das

D) Latika Kumari

(5) Name the law regarding black money which came into effect on November 1.

A) Black Money (Undisclosed Foreign Income and Assets) and Imposition of Tax Act, 2016

B) The Taxation Laws (Amendment) Bill, 2016

C) The Benami Transactions (Prohibition) Amendment Act, 2016

D) The Prevention of Money Laundering (Amendment) Bill, 2016

(6) The opposition leaders staged a general strike to push for a referendum on removing President Nicolas Maduro from power in which country recently?

A) Cambodia

B) Cuba

C) Chile

D) Venezuela

(7) On October 29 the first child in _____ with Zika-related microcephaly was born.

A) South Africa

B) Puerto Rico

C) Ecuador

D) Venezuela

(8) On October 29 Railway Minister Suresh Prabhu launched a new train in Uttar Pradesh. It will run from _____ to _____.

A) Varanasi to Narela

B) Anand Vihar to Ballia

C) Gorakhpur to Patna

D) Kanpur to Hauz Khas

(9) State Bank of India (SBI) and ICICI Bank have cut their lending rates at ____% and ___% respectively.

A) 0.20 and 0.35

B) 0.15 and 0.10

C) 0.45 and 0.50

D) 0.67 and 0.73

(10) International Internet Day is being observed on which date annually to remember th event of the sending of the first electronic message?

A) 28th October

B) 29th October

C) 30th October

D) 31st October


(1) B   (2) B   (3) C   (4) D   (5) C   (6) D   (7) B   (8) B   (9) B   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email