(1) What is India’s rank among 136 economies in Global Enabling Trade Report 2016 of World Economic Forum (WEF)?

A) 130

B) 97

C) 102

D) 133

(2) A ________ development package for displaced people of Pakistan occupied Kashmir (PoK) living in the country was approved by the govt recently.

A) Rs 1,000-cr

B) Rs 1,500-cr

C) Rs 2,000-cr

D) Rs 2,500-cr

(3) The central govt recently approved inclusion of how many new castes in the Central list of Other Backward Classes (OBCs)?

A) 08

B) 09

C) 11

D) 15

(4) Odisha Chief Minister Naveen Patnaik inaugurated the 55,000-tonne per annum (TPA) Odisha ferro-chrome plant set up by Tata Steel at a cost of Rs _____ in its Gopalpur Industrial Park?

A) Rs. 452 Crore

B) Rs. 551 Crore

C) Rs. 542 Crore

D) Rs. 447 Crore

(5) ________ won the World Chess Championship for the third consecutive time recently.

A) Sergey Karjakin

B) Garry Kasparov

C) Viswanathan Anand

D) Magnus Carlsen

(6) According to CSO what is India’s GDP in the September quarter?

A) 7.3 %

B) 6.4 %

C) 7.7 %

D) 6.7 %

(7) The Defence Minister Manohar Parrikar visited which of the following countries recently? He is the first Indian Defence Minister to visit the country.

A) Sri Lanka

B) Bhutan

C) Bangladesh

D) Afghanistan

(8) Who has been elected as President of Haiti?

A) Toussaint Louverture

B) Henri Christophe

C) Jovenel Moise

D) Alexandre Pétion

(9) The government has realised Rs. ______ crore from disinvestment as on the 15th of this month.

A) 22,589

B) 20,207

C) 26,871

D) 23,497

(10) As per the Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) report of 2016, students of which country are the best in the world in Mathematics and Science?

A) Hong Kong

B) Singapore

C) South Korea

D) Japan


(1) C   (2) C   (3) D   (4) C   (5) D   (6) A   (7) C   (8) C   (9) D   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email