(1) Prime Minister Narendra Modi inaugurated a Digital Exhibition __________ on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel on 31st October 2016 ?

A) Swachh Bharat : Sardar Patel

B) Uniting India : Sardar Patel

C) Ek Bharat : Sardar Patel

D) Digital India : Sardar Patel

(2) ‘Inclusive Cities, Shared Development’ is the theme of

A) World Environment Day

B) UN Day

C) World Refugees Day

D) World Cities Day

(3) Which of the following states have topped the 2016 all-India State/Union Territory-wise Ease of Doing Business rankings?

A) Andhra Pradesh and Telangana

B) Madhya Pradesh and Chhattisgarh

C) Bihar and Jharkhand

D) Uttar Pradesh and Rajasthan

(4) The venue of the 47th International Film Festival of India is

A) Mumbai

B) New Delhi

C) Bengaluru

D) Goa

(5) What is the theme of the 2016 Vigilance Awareness Week?

A) Combating Corruption – Technology as an enabler

B) Public participation in promoting integrity and eradicating Corruption

C) Preventive Vigilance as a tool of Good Governance

D) Promoting Good Governance: Positive contribution of vigilance

(6) Name the federal law enforcement agency which has made it mandatory for the public sector banks to report any bank fraud of funds of over Rs. one crore.




D) 51 SAG

(7) “Surya Kiran-X” the Indo-Nepal Joint Military Exercise has started in which city?

A) Saljhandi, Nepal

B) Kutch, Gujarat

C) Jaisalmer, Rajasthan

D) Pithoragarh, Uttarakhand

(8) VIndia has signed a memorandum of understanding(MoU) with Palestine to setup a techno park in ____.

A) Jerusalem

B) Tel Aviv

C) Gaza City

D) Ramallah

(9) Which state has topped the NITI Aayog’s 2016 Agricultural Marketing and Farmer Friendly Reforms Index?

A) Gujarat

B) Rajasthan

C) Jharkhand

D) Maharashtra

(10) The J-20 stealth fighter of which country is all set to make its first public flight soon?

A) Russia

B) Germany

C) France

D) China


(1) B   (2) D   (3) A   (4) D   (5) B   (6) A   (7) A   (8) D   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email