(1) Name the Indian Badminton player, who has been elected as member to BWF Athletes Commission, recently?

A) P.C. Tulasi

B) P.V. Sindhu

C) AswimiPonnappa

D) None

(2) Which portal was launched the government of India for online document verification, recently?




D) None

(3) Name the person, who has been sworn in as new President of Ecuador, recently?

A) Guillermo Lasso

B) Lenin Marc

C) Lenin Moreno

D) None

(4) Name the first amputee swimmer, who has been swim across Red Sea, recently?

A) Omar Eissa

B) Farida Osman

C) Maii Atis

D) Omar Hegazy

(5) Name the senior IAS Officer, who has been took charge as Defence Secretary, recently?

A) Sanjay Mitra

B) Rajive Kumar

C) Rashmi Verma

D) None

(6) Name the river, in which India’s First Underwater Rail Tunnel Completed, recently?

A) Hooghly

B) Damodar

C) Mahananda

D) Teesta

(7) Name the Union Territory, which has been presented tax -free budget for fiscal 2017-18, recently?

A) Chandigarh

B) Lakshadweep

C) Puducherry

D) None

(8) Name the first country in Asia, which has been ruled in favour of same sex marriage, recently?

A) Taiwan

B) Hong Kong

C) Yemen

D) None

(9) Name the Indian City, which has been 2nd place in World’s most Crowded cities?

A) Chennai

B) Delhi

C) Bengaluru

D) Mumbai

(10) Name the Union Minister, who has been launched BSNL’s Satellite Phone service, recently?

A) Manoj Sinha

B) Kalraj Mishra

C) Ananthkumar

D) None

(11) State the place of Taj Mahal, in World’s top 10 global landmarks?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5


(1) B    (2) B    (3) C    (4) D    (5) A    (6) A    (7) C   (8) A    (9) D    (10) A    (11) D

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email