(1) Name the person, who has to be awarded the Akademi Ratna Award in October?

A) Sunil Kothari

B) Anil Kothari

C) Both

D) None

(2) Name the Bollywood Actress, who has been bagged Dadasaheb Phalke Award, recently?

A) Anushka Sharma

B) Priyanka Chopra

C) Katrina Kaif

D) None

(3) Name the former Greece Prime Minister, who has been died at 98, recently?

A) Constantine Nopul

B) Constantine Abbas

C) Constantine Mitsotakis

D) None

(4) Name the new campaign, launched by Union Govt, to promote Sanitation?

A) House Band

B) Room Band

C) Darwaza Band

D) None

(5) Name the country, which has been launched first ever Women’s TV Channel, recently?

A) Afghanistan

B) Bangladesh

C) Pakistan

D) None

(6) Name the Veteran Telugu Film Maker, who has been died 30 May, 2017?

A) Dasari Narayana Rao

B) Balachandar

C) Bapu

D) None

(7) State the date, on which US successfully tested intercontinental ballistic missile test, recently?

A) 29 May

B) 30 May

C) 31 May

D) None

(8) Name the person, who has been presented Hindi Sevi Samman Awards on 30 May, 2017?

A) Narendra Modi

B) Amitshaw

C) Pranab Mukherjee

D) None

(9) Name the country, which was signed MoU on Defence Cooperation with India on 29 May, 2017?

A) Fiji

B) Ghana

C) China

D) None

(10) Name the state, which has been banned of plastic bags below 50 microns?

A) Goa

B) Gujarat

C) Assam

D) None


(1) A    (2) B    (3) C    (4) C    (5) A    (6) A    (7) B    (8) C    (9) A    (10) A

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email