(1) Which of the following countries recently extended its technical hold on India’s move to get Pakistan-based Jaish-e-Mohammad (JeM) chief Masood Azhar designated as a terrorist by the United Nations?



C) France

D) China

(2) The Central government has integrated 250 agricultural mandis across ____ states into the online trading platform for agriculture produce, e-NAM.

A) 10

B) 13

C) 9

D) 7

(3) India’s latest communication satellite GSAT-18 was successfully launched from ____.

A) Pantelleria

B) Sint Maarten

C) French Guiana

D) Canary Islands

(4) What is the name of new species of green tree frog which has discovered by the Australian Scientists?

A) Pictoria bella

B) Vitoria bella

C) Litoria bella

D) Motoria bella

(5) The 2016 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) will be hosted by which country?

A) Myanmar

B) Vietnam

C) Thailand

D) India

(6) Who inaugurated the first edition of World Sustainable Development Summit (WSDS)?

A) Nitin Gadkari

B) Sushma Swaraj

C) Venkaiah Naidu

D) Pranab Mukherjee

(7) Which state chief minister of India has been honoured with the 2016 Sustainable Development Leadership Award (SDLA)?

A) Okram Ibobi Singh

B) T R Zeliang

C) Pawan Chamling

D) Naveen Patnaik

(8) Which of the following banks has appointed Parvez Ahmed as Chairman and CEO of the bank?

A) Federal Bank

B) YES Bank

C) Bandhan Bank

D) Jammu and Kashmir Bank

(9) Name the eminent Manipuri theatre veteran who passed away recently?

A) Abbas Haider Zaidi

B) Heisnam Kanhailal

C) Jayant Chaudhari

D) Lalit Karnatak

(10) Who won the silver medal in the 50 metre pistol event of the ISSF World Cup Final?

A) Ismail Keles

B) Giuseppe Giordano

C) Matthew Emmons

D) Jitu Rai


(1) D   (2) A   (3) C   (4) C   (5) D   (6) D   (7) C   (8) D   (9) B   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email