(1) When is Indian Air Force Day observed in India?

A) October 8

B) October 7

C) October 9

D) October 10

(2) India’s first-ever international arbitration centre has set up in which city?

A) Pune

B) Mumbai

C) New Delhi

D) Kochi

(3) Doordarshan has signed MoU with which institute for transmission of Gyan Darshan channels?

A) IIT Bombay

B) Amity University


D) IIM Ahmedabad

(4) The 4th BRICS Science, Technology and Innovation Ministerial Meeting was held at which city of India?

A) Agartala, Tiripura

B) Panaji, Goa

C) Hyderabad, Telengana

D) Jaipur, Rajasthan

(5) Which telescope has detected Great Balls of Fire (GBF), a mysterious super-hot blobs of gas seen near a dying star?

A) Fermi Gamma-Ray Space Telescope

B) James Webb Space Telescope

C) Spitzer Space Telescope

D) Hubble Space Telescope

(6) Who has been appointed as the next Ambassador of India to Austria is served as Former Indian Foreign Service (IFS) officer of the 1988 batch?

A) Ritika Dev

B) Amala Paul

C) Renu Pall

D) Swetha Paul

(7) Chinese President Xi Jinping has appointed Luo Zhaohui as China’s new ambassador to ____.


B) Germany

C) Japan

D) India

(8) Which state government organised the Guinness Record entrants – traditional state festival of ‘Bathukamma’ on a grand scale at the Lal Bahadur stadium?

A) Andhra Pradesh

B) Telangana

C) Odisha

D) Tiripura

(9) Union Minister Piyush Goyal announced that all villages in the country will be electrified by ____.

A) 2019

B) 2018

C) 2025

D) 2017

(10) Harika Dronavalli is associated with which sports?

A) Badminton

B) Table Tennis

C) Chess

D) Boxing


(1) A   (2) B   (3) C   (4) D   (5) D   (6) C   (7) D   (8) B   (9) D   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email