(1) The International Day for Disaster Reduction is observed annually on

A) 10 Oct

B) 11 Oct

C) 13 Oct

D) 15 Oct

(2) Which of the following person has been appointed as the new Secretary-General of the United Nations by UN General Assembly ?

A) Ban ki Moon

B) Kofi Annan

C) Antonio Guterres

D) Boutros-Ghali

(3) Which bank has roped badminton Olympians P V Sindhu and K Srikanth as its brand ambassadors for three years?

A) Bank of Baroda

B) Yes Bank

C) Indus Ind

D) Bank of Maharashtra

(4) India has signed a memorandum of understanding(MoU) with which country in the field of water management?

A) Norway

B) Hungary

C) Germany

D) Romania

(5) As approved by the CCEA, the administered price of ethanol will be ________ for the sugar season from 1 Dec 2016 to 30 Nov 2017.

A) Rs 28 per litre

B) Rs 35 per litre

C) Rs 39 per litre

D) Rs 42 per litre

(6) RA Mashelkar, former Director-General of CSIR, has been conferred the V Krishnamurthy Award for excellence by Centre for Organisation Development. The COD is based in

A) Chennai

B) Hyderabad

C) Bengaluru

D) Kochi

(7) Who among the following has been awarded the Nobel Prize in Literature 2016 “for having created new poetic expressions within the great American song tradition”?

A) Bob Dylan

B) Dolly Parton

C) Bruno Mars

D) Taylor Swift

(8) Who has been appointed as new DG of Directorate General of Foreign Trade (DGFT)?

A) Niliesh Mishra

B) Ajay Kumar Bhalla

C) Anup Wadhawan

D) Jit Singh

(9) Who has been concurrently accredited as the Ambassador of India to the State of Eritrea, with residence in Khartoum (Sudan)?

A) Alfred Johnson

B) Amrit Lugun

C) Jacob Zuma

D) Daniel Malan

(10) What is the name of Italian satirical dramatist won the Nobel prize for literature in 1997, died at the age of 90?

A) James Cronin

B) Dario Fo

C) Roger Tsien

D) Elie Wiesel


(1) C   (2) C   (3) A   (4) B   (5) C   (6) B   (7) A   (8) B   (9) B   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email