INTERNATIONAL

1. Aung San Suu Kyi who recently won in Myanmar parliament elections, belongs to which political party?

Answer   : Nation League for Democracy (NLD)

2.The US Govenment announced an additional 12.2 million aid to which country recently?

Answer    :  Syria

3. Who is the Chief of Laskhar e-Taiba,  a reward money of $10 million has been announced on him  by America?

Answer    : Hafiz Saeed

 

INDIA & WORLD

1. India’s which board was admitted as the 11th member of MDEP recently?

Answer : Atomic Energy Regulatory

2.Which two countries signed an agreement on  Contract Workers ?

Answer : India & UAE

3. Which countries had signed six agreements in diverse areas recently including oil& gas?

Answer :  India & Qatar

4. In which country the  Industrial “Canton Fair” is going to be held?

Answer :  China

 

NATIONAL

1. Where is the largest Tulip garden is situated in Asia?

Answer:  Srinagar

2. Which country had stated to expand the members in UN Security Council recently?

Answer : India

3. Where was the oldest and largest bank of South Korea had set its branch recently in India ?

Answer :  Chennai

4.Commemorative Postage Stamp of which president was released to mark the birth centenary recently?

Answer : R.Venkataraman

5. Union Government decided to raise working capital ECB  resources for which sector recently?

Answer : Aviation sector

 

STATES

1. Where was the foundation stone for country’s first financial city laid up in ?

Answer : Bangalore

2. In which state the 4G services were launched recently?

Answer : Kolkata

 

CONFERENCES

1. In which place was the 20th ASEAN Summit held recently?

Answer :  Combodia

2.Where was the RIC trilateral conference held recently?

Answers : Mascow

3. Where was the 6th summit of the Americas held recently?

Answer : Colombia

 

AWARDS & HONOURS

1.Who is the Democratic leader of Myanmar awarded with Sukarno Prize for creation of Democracy in the country?

Answer : Aung San Suu Kyi

2. Which award has been presented to Lt.Gen.Bikram Singh?

Answer :  Gallantry Award

 

SPORTS & GAMES

1. Novack Djikivic world no-1 defeated whom to claim the Miami masters title in the final held in Florida?

Answer : Andy Murrey

2. Who is the first woman wrestler to be qualified for the Olympics afterwinning gold in Astana recently?

Answer :  Geeta Kumari

3. Who is the Tennis player captured her 40th career title in WTA tournament?

Answer : Sarena Williams

4. Who had won the 11th Asian Billiards championship  held in Goa recently?

Answer : Pankaj Advani

5. Where was the Archery World Cup Stage-I games held recently?

Answer :  Shanghai

6. Who had won the Men’s Single Asian Badminton Championship recently?

Answer :  Chen Jin

 

ECONOMY

1.With the cooperation of which country Multiskill development centre is going to start in Bangalore and Gulberg?

Answer : Germany

2. According to the World Economic Outlook report what is the lowered economic growth of India in 2012?

Answer : 6.9%

 

 SCIENCE & TECHNOLOGY
1. What is name  of the World’s first flying car ?

Answer : Terrafugia

2. Where was the new ISRO  spy satellite centre was launched  recently?

Answer : Sriharikota

3. In which place India has successfully  carried out the AWACS test flight recently?

Answer :  Brazil

4. From which place the Agni-v long range ballistic missile was test fired recently?

Answer :  Odisha
5.What is the name of the ballistic missile which was test fired by Pakistan recently?

Answer :  Hatf-IV

6. What is the name of all weather radar imaging satellite launched recently by India ?

Answer : RISAT-I

7. What is the name of the stealth frigate which was inducted into navy recently?

Answer : INS Teg

 

PERSONS IN NEWS

A)Appointments

1. Who is the new special envoy to Sudan and South Sudan?

Answer : Amarendra Khatua

2. Who is the new king of Malaysia elected recently?

Answer :  Sultan Abdul Halim

3. Who had been appointed as UNHCR special envoy recently?

Answer : Angelina Jolie

4. Who had been appointed as the President of World Heart Federation ?

Answer : Dr.Srinath Reddy

 

B) Resigns 

1.Lucas Papademos is president of which country resigned recently due to early elections in the country?

Answer : Greece

2.Who is the president of Mali resigned recently?

Answer :  Amadov Toumani Toure

3. What is the name of Jordan Prime minister who resigned recntly?

Answer :  Awn aL Khasawneh

C)Deaths

1. Who is the legendary newsman popular CBS “60Minutes” programmer died recently?

Answer :    Mike Wallace

2.Who is president of Malawi died of heart attack recently?

Answer : Binju Wa Mutharika

 

D)Visitors    

1.The Chancellor of Exchequer of UK, who visited India for the fifth economic financial ministerial meeting held in New Delhi?

Answer :  George Osborne

2. Who is the Pakistan president visited India recently?

Answer : Asif Ali Zardari

3.Who is the Norwegian Minister of Trade & Industry visited India regarding Telenor issue recently?

Answer : Trond Giske

E)Miscellaneous  

1. Which city is the world’s most impressive city according to the Wealth report?

Answer : London

2. Which organisation has became the heritage of the sank Titanic ship 100 years ago?

Answer : UNESCO

 

PLACES IN NEWS    

1. Where is the  name of the world’s highest tunnel bridge located in China?

Answer : Aizhai

 

Books in news

1.”Reflections of a Statesman” book was written on whose life history ?

Answer : R.Venkataraman

 

Committees in news  

1. Under whom the two member Adarsh Judicial Commission was set up by the Maharashtra Government?

Answer :  N.N.Kumbahar

19 Responses to “April 2012 Current Affairs Bit Bank”

  • naveen kumar says:

    i m very impressed to ur hard work.this is more beneficial for all the competitve xams.than u so much for this work.

  • lakshman says:

    good team work providing for great material

  • NARESH RANA says:

    thanks and great work, keep it up.

  • Sandeep says:

    excellent!!!

  • gopal says:

    this is very valuable site

  • I'mmortal says:

    This is Very Valuable Site…

  • prashant says:

    thanks

  • siva kumar says:

    thank u so much for providing these current affairs …..

  • jyoti says:

    it’s helpful me sir.plz give the based on IMP bank exams question’s

  • Rapaka says:

    Super…keep continue

  • theja says:

    awesome work keep going

  • lakshmi says:

    provide more banking awareness questions please..

  • nupur says:

    great work….thanks a lot

  • lokesh says:

    thank u so much sir…….

  • navneet says:

    an excellent work. keep it up

  • Morvelous job says:

    Plz dnt stop 2 provide such valuable info

  • Morvelous job says:

    It is just superb & the info u r providing us is very useful & dnt stop providing plz

  • sujai says:

    superb work…. thanks alot to everyone behind this great work……

  • swayamprava panda says:

    excellent ca

Leave a Reply for I'mmortal


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email