INTERNATIONAL 

1.Who is the new president of Russia recently taken sworn?

Answer : Vladimir Putin

2. The Hamburg harbour celebrates how many years recently?

Answer: 823 years

3. Which company become number one mobile company in the world?

Answer:  Samsung

4.  Which country had discovered petroleum recently?

Answer: Bangladesh

5.Liberia’s president for his war crimes sentenced to jail for ?

Answer: 50years

INDIA & WORLD   

1.What is the place where Pakistan lost nearly 140 soldiers after a masive avalannde entombed the Gayari army base recently?

Answer:  Siachen

2.Sahar signed an agreement to build and develop a new city in which country?

Answer: Bangladesh

3. India made dozen agreements with which country recently?

Answer:  Myanmar

NATIONAL 

1. The country with the greatest numbers of preterm birth with 35,19,100 is ________?

Answer:  India

2. Where was the statue of Mahatma Gandhi was unveiled recently?

Answer:  South Africa

3. What is the position of India in cyber crime according to report given by SDA?

Answer: fifth place

4. Where will be the 46th Asian Development Bank Meeting of 2013 will be held?

Answer: New Delhi

5. How many years were completed by our existing parliament after the first election held in 13 May 1952?

Answer: 60 years

6. What is the name of the TAPI gas pipeline project (TGPP) which originate from the Turkmenistan reaches to India via Afghanistan and Pakistan?

Answer: Peace pipeline

7. Whose death anniversary is observed as the Anti Terrorism Day?

Answer: Rajiv Gandhi

8. Osmania University Ranked ______ in the top 121 Universities in the country according to Nielsen survey

Answer: 6th

STATES  

1.The Indian Institute of Chemical Technology  Hopes to Establish Deflouridation Plants in which states?

Answer : A.P & Rajasthan

CONFERENCES

 1. At which place the World Wildlife Fund summit is going to be held ?

Answer:   Brazil

2. Where was the NATO summit 2012 held for Three days recently ?

Answer:  Chicago

AWARDS & HONOURS  

1. Who had been awarded Kalpana Chawla Excellence Award?

Answer : Miss Vinya Mishra & Sushma Seth

2. Who is the person from India got the prestigious International Jurists award?

Answer :  Mulayam Singh Yadav

3. Who has been conferred “The Grand Cordon of the Order of the Rising Sun” title recently?

Answer:   Ratan Tata

4. Who has been awarded the first Tagore Award for cultural harmony ?

Answer : Pt Ravi Shankar

5.who awarded in 65th cannes film festival as best actor ?

Answer:   Mads Mikkelsen

6. Rahul Battachary who is an Indian won British friction prize on ?

Answer:  Literature

SPORTS & GAMES    

1.Who had won the World Snooker Title for 2012 held at Sheffield?

Answer:  Ronnie O’Sullivan

2.What is the new national record set by Krishna Poonia atTrack crew Throwdown Meet recently in Hawaii?

Answer : 64.76m

3. Who had won the World Cup Title recently held at Antalya, Turkey?

Answer: Deepika Kumari

4. Who had won the Madrid Men’s Open title held at Madrid , Spain recently?

Answer: Roger Federar

5. Who had won the National Junior Boxing championship for 2012

Answer: Manjeet Singh

6. Sania-Mattek pair recently won which title?

Answer:  Brussel open Title

7. who won orange cap in IPL-5 ?

Answer : Chris Gale (RCB)

8. The total 6′s in th IPL is

Answer:  728

9. Formulae one Manacco Grand pix won by ?

Answer:   Mark Weber

10.the winner of thomas cup in London olympics is ?

Answer:  Lin danled(china)

11. chattisgardh girls and boy clinch national tites on which game ?

Answer : Basket ball

12. Grand master Anand belongs to which state in India?

Answer:  Chennai

ECONOMY

1.Which state topped the list of highest per capita income in the country with 1,92,652 rupees?

Answer:   Goa

2.The Asian Development Bank (ADB) has provided assistance of how many USD aid to India?

Answer: $6.25 billion

3. What are the norms called for the implementation of the new global capital adequacy which was directed by the RBI to Indian Banks?

Answer:  Basel-III

4. Andhrapradesh high court invalidated which % sub-quato for Minority?

Answer: 4.5%

SCIENCE & TECHNOLOGY 

1. Which country had recently test fired  a short range ballistic missile ?

Answer:   Pakistan

2. Which country has launched TMA-04M rocket  recently?

Answer:  Russia

3.India test fired the which type of Akash Missile recently?

Answer:  Surface to air

4. pakistan test fired Nuclear capable _______ Missile ?

Answer:  Hatf9

PERSONS IN NEWS  

a)Appointments

1. Name the Vatican Envoy to India and Nepal, who inaugurated A.P Mission Congress?

Answer : Sarvotore Pennacchio

2. Who has been appointed as the German ambassador to India recently?

Answer: Michael steiner

3. who selected as a member of Borad Federation Against drugs from India?

Answer : Kiran Bedi

b) Resigns 

1.  Who is Snooker champion  announced his retirement recently?

Answer : Stephen Hendry

2. Who is the Indian American scientist quits from top energy post recently?

Answer : Apunava Majumdar

3. who is vice president and CCO of infosys Bpo reginesed recently?

Answer:  Ritesh Idnani

c)Deaths

1.Who is the Afghan peace negotiator shot dead recently?

Answer : Arsalan Rahmani Daulat

2. Who is the Mexican novelist played dominant role in Latin America died recently?

Answer :    Carlos Fuentes

d)Visitors 

1. Who is the EU Ambassador to India visited  Nagaland to interact with chamber of commerce and industry recently?   Answer:  Joao Cravinho

2. who is the democracy Icon in Myanmar ,first visit to abroad in 24years is ?

Answer:  Aung san suu kyi

e)Miscellaneous

 1. Where is the world’s largest temple is going to be built by  Mahavir Mandir  trust?

Answer : Bihar

2. At which place the “Awan ka Cinema” film festival is going to be organized?

Answer :  Kargil

3. Tallest residential building “princess tower” located at  ?

Answer : Dubai

4. World’s richest lady according to business review weekly ?

Answer : Gina Rinehart

5. who is the present president of myanmar ?

Answer:  Theinsein

DAYS & DATES 

1. The laughter day is celebrated on which day?

Answer: First Sunday of May every month

2. Anti tobacco day is celebrated on which day?

Answer : May 31st

BOOKS IN NEWS

1. Who is the author of the book ‘Harbinger of Social Justic’ ?

Answer:    Sarah Booth

COMMITTEES

 1.Where was the 47th IAC committee meeting of NDA held?

Answer:  Khadakwasla

Places in News

 1. In which region of Italy faced powerfull earth quake ?

Answer:   north eastern region

22 Responses to “May 2012 Current Affairs Bit Bank”

  • E Sreenivas says:

    Wonderful thank u very much

  • prudhvi says:

    fine

  • ashish says:

    sir thanks for providing these things .it will help us in every competitive examination.

  • Sudhakar..budhawarapeta..kurnool says:

    Thanks for giving the information.it is useful if it iz in pdf mode.

  • karthik says:

    great work done by u thnq a lot

  • karthik says:

    thnq for uploading these kind of bits

  • padma says:

    Thanks alot sir.Great work

  • Hemlata says:

    its very usefull for exam point of view,specially for banking sector. Thanks a lot sir!!!

  • Yogesh patil says:

    Current Affairs Bit Bank is very very useful to Bankers prepationars Thanks very much sir

  • Ram Sankar Panda says:

    Very good,i am very happy,god bless you all, thank you very much.

  • Ankush salgotra says:

    very good source sir , to create a knowledge

  • anand says:

    thanks for you great work to updating current affairs. its really helpful for all competitive examine.

  • nagaraj says:

    its really wonderfull,great work thanks to the team which had been updated

  • Prasad says:

    good matter sir, thank u sir

  • sivasubramanian s says:

    very useful update regularly

  • dreaemer says:

    thanks a lot for thius it really helpful for comp exam

  • abbu says:

    its really very usefull.please put pdf version also…..

  • sujata says:

    thank u very much for for add current affair section

  • khushi says:

    current affairs Bit Bank is very good section & very useful.all over current affairs site is very useful for me. so thank u so much.

  • Atin Sarbadhikary says:

    very usefull …… but sir pls update pdf version …… thank y0u …..

  • bipasa roy says:

    thank u so much.great work.great compendium

  • ChairmaRaja says:

    Thanks for your great work on updating current job requirements and to the new section Current Affairs. Great work. God will bless u people..

Leave a Reply for Atin Sarbadhikary


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email