SSC Combined Graduate Level – 2013 Re Exam Held on 20-07-2014

1) GIS stands for….?

A) Geographical Integrated System

B) Geographical Information System

C) Geometrical Integrated System

D) Geometrical Immunity System

Ans- B

2) Telangana creation as an independent state is primarily the outcome of ?

A) 13th Loksabha

B) 14th Loksabha

C) 15th Loksabha

D) 16th Loksabha

Ans- D

3) World’s tallest women record is upto 7 ft. and 8 inches from?

A) U.S.A

B) China

C) Paksitan

D) Italy

Ans- B

4) ICMR is the abbreviation for?

A) International Council of Malaria Research

B) Indian Council of Medical Research

C) International Centre of Medical Research

D) International Council of Micro Research

Ans- B

5) The Postal Department of India has recently on 10th February,2014 released a stamp in memory of a singer named?

A) Daler Mehndi

B) Jagjit Singh

C) Lata Mangeshkar

D) Bhupen Hazarika

Ans- B

6) The designer creator of AK-47 assault rifle, Mikhail Kalashnikov is native to ?

A) France

B) Russia

C) Swedan

D) Italy

Ans- B

7) India celebrated its “Polio” free status during the month of ?

A) December 2013

B) January 2013

C) January 2010

D) February 2014

Ans- D

8) Telangana State is the bifurcation of ?

A) Tamilnadu

B) Andhra Pradesh

C) Seemandhra

D) Odisha and Tamilnadu

Ans- B

9) A book Entitled ” The Hindus:An Alternative History ” is written by ?

A) Shobha De

B) B.R.Ambedkar

C) Wendy Doniger

D) Salman Rushdie

Ans- C

10) Who among the following is/was the 14th Prime Minister of India?

A) Manmohan Singh

B) Narendra Modi

C) Atal Bihari Vajpayee

D) None of the above

Ans- A

4 Responses to “SSC Combined Graduate Level Exam Previous Questions”

  • Raju Das says:

    I want cgl question answer book in my gmail via s.m.s.

  • madhu lucky says:

    Good

  • Anikul says:

    Great

  • PRITAM says:

    books to follow for ssc cgl or aay pratice book

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email