Associate Banks of SBI Clerk ( Second Shift ) Exam:16 – 01 – 2011

1) The Govt. of India and RBI are making all the effort to provide Banking facilities to all the villages / habitations in the country.  This is the part of their policy of ———-

1) PURA

2) Financial Inclusion

3) Swawalamban

4) Pradhan Mantri Adarsh Gram Yojana

5) None of these

Ans – 2

2. David Cameron who was in news recently is the ——–

1) President of Australia

2) Prime Minister of United Kingdom

3) President of Brazil

4) Prime Minister of Brazil

5) None of these

Ans – 2

3) Who amongst the following has taken over as the Chief Minister of Bihar after recent assembly elections there ?

1) Lalu Prasad Yadav

2) Ramvilas Paswan

3) Nitish Kumar

4) Syeed Shahnawaj Hussain

5) None of these

Ans – 3

4. What does the letter ‘ F ‘ denote in the abbreviated name ‘ IIFCL ‘ ?

1) Functional

2) Foreign

3) Forwarded

4) Finance

5) None of these

Ans – 4

5) ‘ Guangzhou ‘ was recently in news as ——–

1) G – 20 summit took place over there

2) Commonwealth Games organized there

3) ASEAN Summit took place there

4) Asian Games 2010 were organized there

5) None of these

Ans – 4

6. Nicole Faria who was crowned ‘ Miss Earth—2010 ‘ is from which of the following countries ?

1) Brazil

2) India

3) Britain

4) Italy

5) France

Ans – 2

7. Which of the following awards / honours is given to Mr. Pranab Mukerjee ?

1) Parliamentarian of the Year

2) Best Union Minister

3) Finance Minister of the Year for Asia

4) SAARC Parliamentarian of the Year

5) None of these

Ans – 3

8. Which of the following names is associated with a Health Scheme launched by the Govt. of India ? ( R )

1) VAT

2) MAT

3) CAR

4) AAFI

5) ASHA

Ans – 5

9. World’s largest bourse was inaugurated in Mumbai recently.  The bourse will deal in which of the following commodities ?

1) Textiles

2) Gold

3) Silver

4) Diamond

5) None of these

Ans – 4

10. Who amongst the following is one of the winners of the Nobel Prize 2010 in Physics ?

1) Andre Geim

2) Alex Sammond

3) Robert G. Edwards

4) Akira Suzuki

5) None of these

Ans – 1

11. Mr. Howard Jacobson who is Booker prize winner for 2010 writes in ———-

1) Spanish

2) German

3) Russian

4) French

5) English

Ans – 5

12. Shri S. M. Krishna recently signed an agreement with Dr. Guido Westerwelle when he came to India in October 2010.  This means this was an agreement between India and ————

1) USA

2) Russia

3) Germany

4) France

5) Brazil

Ans – 3

13. Who among the following has been declared as Businessman of the decade ?

1) Mukesh Ambani

2) Anil Ambani

3) Ratan Tata

4) Azim Premji

5) Aditya Birla

Ans – 3

14. Who won the commonwealth Writer Prize on April 12, 2010 ?

1) Shoba De

2) Tara Joshi

3) Arvind Virmani

4) Rana Dasgupta

5) Kushwant Singh

Ans – 4

24 Responses to “Associate Banks of SBI Clerk Previous Questions”

  • mahadev patil says:

    please send me study material and module question papers for associative clerk exam of SBI

  • travel the world calendar says:

    I’ve learn a few just right stuff here. Definitely price bookmarking
    for revisiting. I surprise how much effort you place to create such a excellent informative web site.

  • vikash Bansal says:

    Dear Sir/Ma’am,

    Please send me some mock test for Bank clerk/SSC

  • sapna kumari says:

    This is a good site for prepratin bank clerk.
    plz send me 5yrs previous question papers.

  • bhavsnaarava says:

    pls send SBI previous question papers

  • rey says:

    pls send me study material,last 5 yrs question paper and model question paper for sbi assosiates clrk plz snd as soon as possible…. thank you..

  • A.B.Lakshmi says:

    please send me sbi associate clerk exam model papers for my reference.

  • vivek B R says:

    plz send me SBI pro exams previous question papers

  • sasi says:

    pls send me study material,last 5 yrs question paper and model question paper for associative clerk exam of SBI

  • monosish ghosh says:

    provide me more current affair in regular basic im my mail id……….

  • ravinder says:

    please publish the current affair in hindi

  • varsha laxkar says:

    plz send me question pepar sbi assosiate bank for clerk

  • shafi m says:

    plz send me ibps online test question papers

  • ramswaroop says:

    please print question in hindi language

  • priyanka says:

    plz send me previous years question paper of SBI asssosiate bank for clerk exam

  • RAJU says:

    plz send me model question papers associate clerk exam of SBI

  • RUDRA PRASAD KUNDU says:

    Please send me previous year’s question paper of SBI assosiate bank for clerck exam and study material

  • RAMESH KUMAR says:

    this is good weasite.plz provide full material of ssc,bank,railway etc.

  • sharma says:

    Nice job. but where is banking awareness. also prepare material as pdf for more easy to prepare. please give me reply.

  • Bhisham says:

    Pls make sure that how long before current affairs will be asked in sbi associate clerkical cadre.

  • shrti says:

    pls send me study material and model question paper for associative clerk exam of SBI

  • vinod yarra says:

    very helpful thanks

  • ravi says:

    please make downloading link for easily download this exam papers.

    • Seshagiri.Gangadhar suri says:

      Thank u sir very use full in my preparation

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email